5 Cara Menembusi Dataran Berat Badan

Adakah anda telah mencapai ketinggian penurunan berat badan? Sudah tiba masanya untuk mengetahui mengapa, dan apa yang boleh anda lakukan mengenainya.

Lemak praktikal jatuh dari badan anda beberapa minggu yang lalu, dan sekarang anda tertanya-tanya apakah skala anda rosak kerana tidak kira apa yang anda lakukan, berat badan anda tidak akan turun.

Apa yang memberi?

Mengapa rutin anda tiba-tiba berhent i dropship appecut berfungsi, dan apa yang boleh anda lakukan untuk mengatasi dataran tinggi penurunan berat badan ini?

Memahami Berat Badan Vs. Kehilangan Lemak

“Penurunan berat badan” adalah syaitan kecil yang rumit kerana tidak membezakan antara perubahan lemak, otot, dan air.

Tujuannya, tentu saja, adalah untuk kehilangan lemak maksimum dan otot minimum, dan untuk mengekalkan pengekalan air pada tahap minimum yang sihat. Apabila anda mengorak langkah dan mendaftarkan satu paun lebih ringan daripada hari atau minggu sebelumnya, anda mungkin menganggap bahawa anda telah kehilangan satu paun lemak; jika berat badan anda sama atau lebih, anda mungkin menganggap bahawa anda tidak kehilangan lemak, atau bertambah. Malangnya, ia tidak semudah itu.

Contohnya, tiada apa pun yang menaikkan berat badan ke atas atau ke bawah semudah penahan air. Sekiranya anda makan banyak natrium dan karbohidrat, dan minum sedikit air, anda akan menyimpan sedikit air, memberikan anda penampilan yang halus dan lembut. Ini boleh menambah 3-5 paun dengan mudah dalam sehari, yang boleh menjadi sangat mengganggu sekiranya anda terkena skala dalam keadaan ini. Di sisi lain, anda makan sedikit natrium dan karbohidrat dan minum banyak air, badan anda akan mengalir keluar air, memberi anda penampilan yang lebih sukar dan jelas, yang mungkin menyebabkan anda berfikir bahawa itu adalah hari kehilangan lemak yang hebat.

Ketakpastian penahan air yang tidak dapat diramalkan adalah salah satu sebab mengapa saya hanya menimbang berat badan saya sekali seminggu, pada hari yang sama, pada waktu pagi, dalam keadaan telanjang. Menimbang diri anda berkali-kali seminggu, atau lebih teruk setiap hari, dengan cepat akan membunuh keyakinan anda dan merosakkan kepala anda.

Saya juga mengesyorkan agar anda memilih “hari berat” yang tidak mengandungi makanan cheat, kerana ini sering dapat menambah satu atau dua paun air yang akan keluar pada akhir hari berikutnya (sekurang-kurangnya pengalaman saya).

Apa itu Dataran Tinggi Berat Badan?

Dataran tinggi penurunan berat badan adalah keadaan di mana anda tidak lagi kehilangan lemak.

Saya menganggap bahawa saya telah mencapai dataran tinggi jika berat badan saya tidak berubah dalam dua minggu. Oleh kerana saya hanya memerlukan satu paun kehilangan lemak sebenar setiap minggu, tidak ada perubahan pada skala selepas diet satu minggu tidak semestinya menjadi alasan untuk membimbangkan-saya mungkin kehilangan paun lemak itu tetapi kebetulan mengekalkan sedikit air, atau mungkin pergerakan usus saya tidak seperti biasa pada satu atau dua hari sebelumnya. Tidak ada perubahan berat badan setelah dua minggu berdiet memberitahu saya bahawa saya pasti buntu.

Beberapa Fakta Kehilangan Lemak yang Perlu Diingat

Sebelum saya membincangkan cara memecahkan dataran tinggi ini, saya ingin anda mengetahui beberapa perkara mengenai kehilangan lemak.

1. Dataran Berat Badan Harus Diharapkan

Hampir semua orang mengalami penurunan berat badan. Sekiranya anda tidak tahu apa yang saya bicarakan dan dapat mencapai peratusan lemak badan satu digit dengan mudah, anggap bertuah. Sangat biasa bagi orang untuk memukul beberapa dataran tinggi dalam perjalanan mereka ke enam paket kerana, tubuh manusia hanya degil ketika hendak membuang lemak.

Saya mendapati bahawa saya tidak boleh mendapatkan lemak badan di bawah 9-10% untuk diet sahaja (anda hanya dapat mengurangkan kalori anda, atau anda mula makan otot) -Saya perlu menambahkan kardio jika saya mahu meneruskan kalah. Apabila saya banyak, saya biasanya menghabiskan sekitar 14-15% lemak badan, dan saya dapat diet 5% lebih awal, tetapi kemudian saya mencecah dataran tinggi yang hanya dapat 3-4 hari seminggu kardio dapat menyembuhkan (20-25 minit setiap sesi). Kemudian, dataran tinggi seterusnya bagi saya sekitar 8%. Sekiranya saya ingin turun lebih rendah, saya perlu menaikkan kardio saya hingga 4 hari seminggu, selama 30-40 minit setiap sesi.

Setiap orang yang pernah saya latih dan bantu telah mengalami fenomena yang sama, tetapi ambangnya berbeza. Saya telah mengetahui beberapa orang yang jarang dapat diet lebih rendah daripada 10% tanpa menambahkan kardio, tetapi kebanyakan orang tidak dapat memecahkan peratusan lemak badan dua digit tanpa diet yang sangat ketat dan rutin kardio biasa.

2. Semakin Anda Kalah, Semakin Keras Ia Mendapat

Semakin langsing anda, semakin lama diperlukan untuk menurunkan lemak dengan sihat (kuncinya, kerana anda ingin memelihara otot dan kekuatan sebanyak mungkin sambil kehilangan lemak). Sekiranya anda mempunyai 25% lemak badan, kemungkinan kehilangan 2-3 paun lemak setiap minggu untuk beberapa minggu pertama. Sekiranya anda mempunyai 10% lemak badan dan membuat satu digit, bagaimanapun, 2-3 paun lemak setiap minggu adalah mustahil tanpa ubat berbahaya.

Bagi saya, setelah saya mencapai di bawah 12% atau lebih, saya sangat gembira melihat hanya satu paun kehilangan lemak setiap minggu, dan saya harus berusaha untuk itu.

3. Tubuh Anda Mempunyai “Zon Selesa”

Walaupun kedengarannya sedikit saintifik, ini adalah kaedah terbaik untuk menggambarkan fenomena yang dialami oleh saya dan berjuta-juta atlet lain di seluruh dunia. Tubuh nampaknya mempunyai berat badan (dan, dengan itu, peratusan lemak badan) yang paling selesa. Selera makan semula jadi anda cenderung mengekalkan berat badan ini dan jika anda makan lebih sedikit daripada ini, anda berasa lapar. Sekiranya anda makan lebih banyak daripada ini, anda berasa cukup kenyang.

Bagi sesetengah orang, “zon selesa” ini agak gemuk, sementara yang lain menjadi berat badan yang agak ramping. Fo